Ons bedrijf

Ons Team.

Elke dag hebben wij uw wensen en behoeften centraal staan. Dit doen wij met elkaar, als een team. Graag stellen wij iedereen aan u voor. Klik op een collega voor meer detail - en contact informatie

               


Historie. (kijk onderaan deze pagina naar diverse foto's uit het verleden.)
In de Kamer van Koophandel staat dat op 1 januari 1967 Ab Mulder een bedrijf begon, dat zich bezig hield met de in- en verkoop van auto's voornamelijk uit Duitsland. Vanuit een soort schuurtje in Ugchelen moest het allemaal gaan gebeuren. Met de onontbeerlijke steun van zijn Marja Mulder moest dat lukken. Overdag werkte Marja bij haar zwager in een kruidenierswinkel en 's avonds werden de handen uit de mouwen gestoken in de garage om ervoor te zorgen dat de verkoopplaats en de koopwaar er glimmend en glanzend uitzag.

Begin 70er jaren veranderde het koopgedrag van het publiek en legde Ab en Marja zich voornamelijk toe op de in en verkoop van kleine Engelse auto's. Veel gewilde modellen zoals de Mini, de Austin en de MG waren erg in trek en spreken de liefhebbers heden ten dage nog steeds aan. Het kon niet uitblijven dat de groei van het bedrijf voor ruimtelijke problemen zorgde. Uitbreiding met een showroom en een receptie bracht voorlopig soulaas.

In 1984 werd het sub-dealerschap voor gerenommeerde merk Austin-Rover verworven. Om ervan verzekerd te zijn dat de klant de beste service en behandeling kreeg werd als hoofdmonteur de specialist voor engelse auto's Wolter Kamphuis in dienst genomen. De betrouwbare reputatie die zij inmiddels hadden opgebouwd en de klinkende verkoopresultaten leverde hen het hoofddealerschap op.


Hoogtij dagen aan de Hattemseweg.
Nu was men echt te klein gehuisvest en verhuisde het bedrijf in 1987 naar de Hattemseweg op de grens van Ugchelen en Apeldoorn. Het continu succesvol operen met het merk Austin-Rover had tot gevolg dat het bedrijf bleef groeien. En weer moest men gaan uitbreiden. De showroom en de werkplaats werden verbouwd. Twee keer zo groot en tevens deed computer de zijn intrede. Het bleef het bedrijf voor de wind gaan, maar gaandeweg veranderde de smaak van het publiek weer. Tijdig onderkende Ab dat de voorkeur voor het inmiddels onder de merknaam Rover verkochte modellen taande en besloot hij om het hoofddealerschap te beëindigen. Vertrouwend op hun eigen kunde en omdat zij een vaste trouwe klantenkring hadden opgebouwd, konden zij het zich veroorloven ruim de tijd nemen om zich te oriënteren welk dealerschap het beste paste bij hun bedrijf en dat kon voldoen aan de wensen van de klanten.

De Skoda's komen !
Omdat VW in 1991 zijn knowhow in de Skoda fabrieken had gestopt werd dit merk steeds betrouwbaarder en acceptabeler voor het publiek. Omdat dit goede vooruitzichten bood voor de toekomst en omdat de inbreng van VW steeds zichtbaarder werd in de Skoda modellen, besloot men in 1998 Skoda hoofddealer te worden. Vooral de ´no-nonsense´ en ´Value for Money´ merkwaarden van Skoda sprak hen aan.

In 2000 verhuisde het bedrijf naar de huidige A-locatie aan de automobielboulevard in Apeldoorn Noord. Het futuristische gebouw telt twee verdiepingen, met veel ruimte in de schitterende showroom voor de uitgestalde autotypes en aspirant kopers. De grote en goed geoutilleerde werkplaats biedt alle ruimte voor de monteurs om hun werk te doen. Bij het gebouw is meer dan voldoende parkeergelegenheid een reden temeer om er eens een kijkje te nemen.


Van Vader op Zoon.
Kees Mulder, die van jongs af aan tussen de auto's opgroeide, heeft in 2003 de zaak van zijn ouders overgenomen. Hij kreeg het vak als het ware met de pollepel ingegoten. Dat heeft hem goed gesmaakt want op dezelfde leeftijd als zijn vader treedt hij in diens voetsporen. Ab en Marja staan nog wel veelal hun zoon bij met alle werkzaamheden, die zij voorheen ook altijd al deden..

Een klein maar hecht team van medewerkers zorgt er dagelijks voor dat het de klant aan niets ontbreekt. De auto's, de service en de begeleiding moeten altijd top zijn. We kunnen het niet treffender verwoorden dan: "Wij willen niet de grootste worden, maar de beste zijn".

1967 De eerste basis van bedrijf wordt in de omgeving van Ugchelen gelegd.
1969 Na diverse verbouwingen en uitbreidingen wordt ook het dealerschap van Austin-Rover aanvaard.
1985
 
1987 Het nieuwe bedrijfspand aan de Hattemseweg in apeldoorn wordt geopend.
 
  Ook bij Kees Mulder zit er al vanaf jongs af aan motorolie in z'n bloed.
1988
  Ab Mulder draagt sport een groot hart toe, en doet veelvuldig aan sponsering van diverse sport elftallen.
  Ab Mulder staat trots bij zijn pand waarbij net het showroom- en werkplaatsoppervlak verdubbeld is
1991
1998 Automobielbedrijf Ab Mulder BV wordt officieel dealer van het merk Skoda.
2000 Ab en Kees Mulder staan op de plek waar binnenkort hun nieuw bedrijf geopend zal gaan worden.
2007 Ab Mulder breidt uit, vanaf maart 2007 is er ook een Ab Mulder vestiging in Zutphen.
 
  Ab Mulder BV viert zijn 40 jarige bestaan.