logo.svgGewoon Goed Geholpen
bosch.png
bovagicon.svg

Het ontstaan van Autobedrijf Ab Mulder.

In de Kamer van Koophandel staat dat op 1 januari 1967 Ab Mulder een bedrijf begon, dat zich bezig hield met de in- en verkoop van auto's voornamelijk uit Duitsland. Vanuit een soort schuurtje in Ugchelen moest het allemaal gaan gebeuren. Met de onontbeerlijke steun van zijn Marja Mulder moest dat lukken. Overdag werkte Marja bij haar zwager in een kruidenierswinkel en 's avonds werden de handen uit de mouwen gestoken in de garage om ervoor te zorgen dat de verkoopplaats en de koopwaar er glimmend en glanzend uitzag.

ab mulder bv aan de ugchelseweg in apeldoorn.jpeg

Begin 70er jaren veranderde het koopgedrag van het publiek en legde Ab en Marja zich voornamelijk toe op de in en verkoop van kleine Engelse auto's. Veel gewilde modellen zoals de Mini, de Austin en de MG waren erg in trek en spreken de liefhebbers heden ten dage nog steeds aan. Het kon niet uitblijven dat de groei van het bedrijf voor ruimtelijke problemen zorgde. Uitbreiding met een showroom en een receptie bracht voorlopig soulaas.

In 1984 werd het sub-dealerschap voor gerenommeerde merk Austin-Rover verworven. Om ervan verzekerd te zijn dat de klant de beste service en behandeling kreeg werd als hoofdmonteur de specialist voor engelse auto's Wolter Kamphuis in dienst genomen. De betrouwbare reputatie die zij inmiddels hadden opgebouwd en de klinkende verkoopresultaten leverde hen het hoofddealerschap op.

ab mulder bv aan de ugchelseweg in apeldoorn met nieuwe showroom.jpeg

ab mulder bv aan de ugchelseweg in apeldoorn met nieuwe showroom_2-1.jpeg

Hoogtij dagen aan de Hattemseweg.

Nu was men echt te klein gehuisvest en verhuisde het bedrijf in 1987 naar de Hattemseweg op de grens van Ugchelen en Apeldoorn. Het continu succesvol operen met het merk Austin-Rover had tot gevolg dat het bedrijf bleef groeien. En weer moest men gaan uitbreiden. De showroom en de werkplaats werden verbouwd. Twee keer zo groot en tevens deed computer de zijn intrede. Het bleef het bedrijf voor de wind gaan, maar gaandeweg veranderde de smaak van het publiek weer. Tijdig onderkende Ab dat de voorkeur voor het inmiddels onder de merknaam Rover verkochte modellen taande en besloot hij om het hoofddealerschap te beëindigen. Vertrouwend op hun eigen kunde en omdat zij een vaste trouwe klantenkring hadden opgebouwd, konden zij het zich veroorloven ruim de tijd nemen om zich te oriënteren welk dealerschap het beste paste bij hun bedrijf en dat kon voldoen aan de wensen van de klanten.

ab mulder bv, nieuwe showroom aan de hattemseweg_2.jpeg

ab mulder bv, verhuizing naar hattemseweg in apeldoorn.jpeg

ab mulder bv, nieuwe showroom aan de hattemseweg-1.jpeg

ab mulder bv, een echt familie bedrijf.jpeg

ab mulder bv, met wolter kamphuis klaar staan voor klant..jpg

De SKODA's komen !

Omdat VW in 1991 zijn knowhow in de SKODA fabrieken had gestopt werd dit merk steeds betrouwbaarder en acceptabeler voor het publiek. Omdat dit goede vooruitzichten bood voor de toekomst en omdat de inbreng van VW steeds zichtbaarder werd in de SKODA modellen, besloot men in 1998 SKODA hoofddealer te worden. Vooral de ´no-nonsense´ en ´Value for Money´ merkwaarden van SKODA sprak hen aan.

In 2000 verhuisde het bedrijf naar de huidige A-locatie aan de automobielboulevard in Apeldoorn Noord. Het futuristische gebouw telt twee verdiepingen, met veel ruimte in de schitterende showroom voor de uitgestalde autotypes en aspirant kopers. De grote en goed geoutilleerde werkplaats biedt alle ruimte voor de monteurs om hun werk te doen. Bij het gebouw is meer dan voldoende parkeergelegenheid een reden temeer om er eens een kijkje te nemen.

ab mulder nieuwbouw aan de laan van de dierenriem-1.jpeg

ab mulder apeldoorn bv.jpeg

Van Vader op Zoon.

Kees Mulder, die van jongs af aan tussen de auto's opgroeide, heeft in 2003 de zaak van zijn ouders overgenomen. Hij kreeg het vak als het ware met de paplepel ingegoten. Dat heeft hem goed gesmaakt want op dezelfde leeftijd als zijn vader treedt hij in diens voetsporen. Ab en Marja staan nog wel geregeld hun zoon bij met raad en daad.

ab mulder bv, kees mulder benzine in zijn bloed.jpeg

De sprong in het diepe!

Rond de jaren 2004 werdt goed duidelijk dat de groei van SKODA niet een tijdelijk iets was. Zowel importeur als fabrikant hadden nog veel goeds voor SKODA in petto. Ab Mulder mocht in die tijd al veel klanten uit de omgeving van Zutphen / Lochem / Dieren, in Apeldoorn verwelkomen. Hierdoor ontstond het idee om het bedrijf verder uit te breiden in de nabijheid van deze plaatsen. Na een korte zoektocht hadden zij een geschikt pand gevonden aan de Verlengde Ooijerhoekseweg 27, om het nieuwe hoofdstuk in het succes verhaal van Ab Mulder BV te beginnen! Na groenlicht te hebben gekregen van onze importeur PON en de Bank opende AB Mulder Zutphen BV in februari 2007 zijn deuren.

ab mulder zutphen bv opend zijn deuren in 2004.jpeg

ab mulder zutphen bv opend zijn deuren in 2004_2.jpeg

Stedendriehoek.

In 2013 kreeg Ab Mulder BV er lucht van dat de toenmalige SKODA-dealer van Deventer zich op andere activitieten ging richten. Dit leek een uitgelezen kans om de mogelijkheden te onderzoek om de onderneming verder uit te breiden. In een matige automarkt zag Ab Mulder BV schaal vergroting als een betere kans op groter succes in de toekomst. Doordat de importeur PON achter deze plannen stond, door de goede prestaties in Apeldoorn en Zutphen kon dit plan verder vorm krijgen. Uiteindelijk werdt een unieke samenwerking gevonden met de Citroen dealer in Deventer Coolen BV. Door het delen van de locatie, met wel compleet eigen teams van medewerkers, kan Ab Mulder BV lokale service aan SKODA-rijders blijven bieden! En hiernaast tegen de markt in groeien met het bedrijf. Ab Mulder Deventer BV opende in februari 2014 zijn deuren.

autobedrijf ab mulder, skoda, solingenstaat 11 deventer_1.jpeg

autobedrijf ab mulder, skoda, solingenstaat 11 deventer_2.jpeg

2017 het roer gaat om!

Eigen keuze's willen maken staat centraal, Kees Mulder heeft niet de ambitie om het bedrijf nog verder te laten groeien. Iets wat vanuit de fabrikant SKODA wel verwacht word om ook in toekomst succesvol met dit merk te kunnen zijn. Hij kiest voor professionele kleinschaligheid en direct klanten contact. Passie voor auto's en mensen. De vestigingen in Apeldoorn-Noord en Deventer, alsmede het SKODA-dealerschap worden verkocht aan de Autohaas groep. Kees Mulder gaat met een groep van de 3 medewerkers verder als universeel autobedrijf in Zutphen. Wel zijn er al plannen om aan de zuid-kant van Apeldoorn een kleinschalig autobedrijf te openen.

ab_mulder_zutphen-hdr.jpeg

ab_mulder_showroom.jpeg

ab_mulder_logo.jpeg

ab_mulder_koffie.jpeg

ab_mulder_team.jpeg

April-2017 Ab Mulder neemt Autobedrijf Pieters in Ugchelen over.

Na de verkoop begin dit jaar van onze autobedrijven in Apeldoorn-Noord en Deventer, nemen wij op onze beurt nu Autobedrijf Pieters van Ronald Pieters in Ugchelen over. We zijn enthousiast om weer terug te komen aan de Ugchelseweg. Dit past bij de nieuwe koers van ons bedrijf en is extra bijzonder, omdat wij in de jaren 70 hier met ons autobedrijf ook zijn begonnen. Uiteraard blijft onze vestiging in Zutphen ook gewoon actief.

ab_mulder_overname_pieters_small.jpeg

locatie_brief.jpeg

2019 Samenvoeging van vestiging Zutphen en Ugchelen.

Door samenvoeging van de 2 vestigingen in Ugchelen (Apeldoorn-Zuid) kunnen wij nog beter inspelen op de grote veranderingen in de autobranche de komende jaren. Een combinatie van de 'lokale kleine' dorpsgarage waar je persoonlijk contact hebt, maar met de ervaringen van de dealer organisatie zodat we elk technisch probleem aankunnen. Altijd met een wisselende ruime voorraad van jonge occasions van alle soorten en merken, benzine, hybride en electrisch.

ab_mulder_ugchelen_2019.jpeg

2024 Nieuw website online.

Met dank aan Goed-Idee-Media hebben staat onze nieuwe website met vertrouwde functionaliteiten maar frisse look en feel online. Ook is onze groep van enthousiaste medewerkers gegroeid en verder geprofessionaliseerd.

AbMulderTeamFoto.jpg

AbMulderPortret-15.jpg

AbMulderPortret-21.jpg

AbMulderShowroom-5.jpg

AbMulderWerkplaats-2.jpg

AbMulderWerkplaats.jpg

AbMulderWerkplaats-5.jpg

AbMulderPand-5 (1).jpg

AbMulderDetail-6.jpg